Zawsze mam z tym problem. Zwłaszcza jak zbliża sie duża uroczystość rodzinna i wiem, że na obiedzie dużo osób. Każdy z moich bliskich ma bardzo wysublimowane podniebienie i wszyscy są oczywiście "znawcami" tematu. Dlatego taki stres. Ja zawsze mięso marynuje dzień wcześniej, ale nie wiem czy postępuje własciwie i czy to pasuje do kazdego rodzaju mięsa? Co do doboru odpowiednich przypraw to tu raczej nie mam problemów zresztą sporo informacji jest w sieci np. w miejscach takich jak to:
https://www.unileverfoodsolutions.pl/Ak ... prawa.html Generalnie jednak nawet bez wiedzy z unilever przez te lata zdążyłem sobie przyswoić pewne zasady co do konkretnych połączeń. Pytanie wyjściowe brzmi - czy powinno się marynować mięso? Czy Wy marynujecie? Czy mięso nie traci przez to na smaku? U nas w rodzinie zdania są podzielone więc już sam nie wiem.